Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi ga vole

VIDEO: Obamamanija ne posustaje, suveniri popularni diljem svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi crni američki predsjednik popularan je i u Japanu. Jedna japanska tvornica odlučila je proizvoditi gumene maske s njegovim likom.

Tvornica maski 'Ogawa Rubber Inc.' proizvela je i prodala više od 2500 maski Baracka obame od prosinca prošle godine. Još tisuće se priprema za tržište, a potražnja je prilično velika.

Pročitajte i ovo Trpimir Goluža na sjednici Gradske skupštine scena sa sjednice MOST-ovac se pojavio s plinskom maskom u Gradskoj skupštini: "Stavio sam ju da dokažem poantu..." COVID maske - 3 dobro je znati Nosimo li maske pravilno? "Imam dvije, evo..."

Tvornica proizvodi maske različitih političara i poznatih osoba, no maska Obame jednostavo ruši sve rekorde. Očekuje se da će nadmašiti i prodaju maske popularnog japanskog premijera Junichira Koizumija, inače najbolje prodavane gumene maske nekog političara u Japanu.

Američki predsjednik popularan je i na drugom kraju svijeta. U Izraelu se vrlo dobro prodaju majice s njegovim likom u židovskoj odjeći uz parolu 'Ne brini – budi Židov'. U Keniji je popularno tzv. 'Predsjedničko pivo' koje je osvojilo mnoga žedna grla tamošnjeg stanovništva.

Prodavači tvrde da je prodaja suvenira s likom Obame toliko dobra jer ljudi znaju da kupuju dijelić povijesti koja se upravo događa. I dok se Amerika sprema na inauguraciju prvog crnog predsjednika mnogi kupuju suvenire s njegovim likom nadajući se kako će ih nakon nekog vremena moći prodati za dobru cijenu ili jednostavno pokloniti svojim unucima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene