Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nove fotografije Fidela Castra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fidel Castro "spreman je preuzeti svoju političku ulogu na Kubi", dokazuje "nevjerojatnu" lucidnost i zdravlje mu je "besprijekorno", kazao je novinarima brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva neposredno nakon razgovora s kubanskim čelnikom, 81-godišnjakom, već 17 mjeseci zbog bolesti udaljenom s vlasti.

- Mislim da je Fidel spreman preuzeti političku ulogu na Kubi i svoju povijesnu ulogu u svijetu, nevjerojatno je lucidan i ima besprijekorno zdravlje, kazao je brazilski predsjednik u međunarodnoj zračnoj luci u Havani prije povratka kući u okviru 24-satnog posjeta Kubi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U korist brata Fidel Castro se odrekao i posljednje službene dužnosti Slika nije dostupna Prvi put priznao Castro: Čelno mjesto u komunističkoj stranci napustio sam 2006.

Brazilski čelnik istaknuo je da je dva i pol sata razgovarao "o svim mogućim temama" s Fidelom Castrom, tijekom susreta koji je bio prilika za prvo fotografiranje kubanskog vođe nakon tri mjeseca, kad se slikao s venezuelanskim predsjednikom Hugom Chavezom.

- Lucidan je kao uvijek, kao u najboljim trenucima, dodao je on, uspoređujući kubanskog čelnika sa "sportašem" trenutno u mirovanju, koji se mora pripremiti za povratak natjecanju.

Fidel Castro ima, između ostalog, "istu sposobnost za govor" kao i prije, kazao je on.

- Podijelili smo vrijeme na dvoje. Govorio je dva sata a ja pola
sata, kazao je on prije nego se zahvalio kubanskom čelniku za "srdačnu dobrodošlicu.

Castro kaže da nije dovoljno zdrav da bi se obratio naciji

Fidel Castro izjavio je u srijedu kako više nije dovoljno zdrav da bi se osobno obratio masama, pa ne može sudjelovati u kampanji za parlamentarne izbore koji će se održati u nedjelju.

"Radim ono što mogu: pišem. Za mene je to novo iskustvo: pisanje nije isto što i govor", kaže Castro u eseju objavljenom u državnim novinama.

"Tjelesno nisam u mogućnosti izravno se obratiti građanima okruga u kojem sam kandidiran za izbore u nedjelju", dodaje 81-godišnji kubanski vođa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene