Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put priznao

Castro: Čelno mjesto u komunističkoj stranci napustio sam 2006.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa kubanske revolucije Fidel Castro rekao je da je napustio sve svoje službene položaje, uključujući i čelno mjesto u vladajućoj komunističkoj stranci, kada se razbolio 2006. godine.

Njegova izjava objavljena u državnim medijima izgleda da za cilj ima otkloniti nagađanja o njegovoj budućnosti uoči partijskog kongresa idućeg mjeseca. Iako se općenito znalo da on ne obavlja svakodnevni posao partijskog čelnika on taj položaj nikada nije javno napustio kao što je učinio s predsjedničkim položajem u veljači 2008. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fidel Catro: Raul ima sve potrebne sposobnosti Slika nije dostupna Raul Castro: Fidel se oporavio od prošlogodišnje operacije

>> Castro priznao da je bio na samrti

'Kada sam se razbolio bez oklijevanja sam napustio sve svoje državne i političke položaje, pa i onaj prvog tajnika stranke, i nikada ih nakon te objave 31. srpnje 2006. nisam pokušao obavljati', napisao je Castro, referirajući se na objavu da je operiran zbog unutarnjeg krvarenja i da privremeno prepušta vlast svom mlađem bratu Raulu Castru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene