Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne događa se često''

Norveška snimila ruske brodove na putu za Sredozemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveška vojska objavila je u utorak da je snimila rusku flotu, uključujući nosač aviona, opaženu uz norvešku obalu na putu za istočni Mediteran.

Stacioniran u Severomorsku u Barentsovom moru, nosač Admiral Kuznjecov i sedam brodova u njegovoj pratnji snimljeni su u ponedjeljak u međunarodnim vodama oko Norveške.

Pročitajte i ovo Sobovi Ruska trava je zelenija Sobovi izazvali međunarodni incident! Rusija zaprijetila Norveškoj: "Skupo ćete to platiti" Borbeni zrakoplov F-16 Nakon Nizozemske i Danske Novo pojačanje za Ukrajinu: Norveška treća zemlja koja će donirati zrakoplove F-16 Kijevu

"Dobili smo informacije da se kreću prema Sredozemlju", rekla je vojna glasnogovornica Elisabeth Eikeland.

"Ne događa se često da tako puno brodova u skupini plovi oko Norveške", dodala je.

Rusija je u subotu objavila da će Amiral Kuznjecov, nosač zrakoplova iz sovjetskog doba, ojačati rusku vojnu nazočnost u istočnom Mediteranu gdje ruske snage sudjeluju u ratu u Siriji.

Kremlj je u utorak objavio trenutni prekid zračnih napada ruske i sirijske vojske na Alep kao "znak dobre volje".

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da bi to trebalo omogućiti evakuaciju civila iz pobunjeničkih četvrti toga grada koji je već mjesec dana meta intenzivnog bombardiranja.

Rusija očekuje da će se i druge zemlje, koje žele da se riješi sukob u Siriji, pridružiti njezinim naporima za normalizaciju situacije u Alepu, kazao je Peskov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene