Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki troškovi zbog azilanata

Njemačka želi ukinuti viznu slobodu za Srbiju i Makedoniju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahtjevi da se suspenzira bezvizni režim za državljane Srbije i Makedonije zbog velikog je broja azilanata postao sve glasniji.

Hans-Peter Friedrich, njemački ministar unutarnjih poslova, želi ukinuti viznu slobodu za državljane Srbije i Makedonije. Upozorio je da vizna sloboda ne smije voditi do zloporabe azila, piše FAZ.

Pročitajte i ovo Ilustracija najkasnije do kraja listopada Tisuće Rusa mora napustiti susjednu zemlju: Izbila žustra rasprava oko novih pravila Sergej Lavrov PRIJETNJE IZ RUSIJE SAD odbio izdati vize ruskim novinarima, Lavrov poručio: "Pronaći ćemo odgovor koji će Amerikanci još dugo pamtiti"

Njemačko je ministarstvo unutarnjih poslova objavilo statistiku u kojoj od 6.691 zahtjeva za azilom, njih čak 2.559 dolazi iz Srbije i Makedonije, što je 61,9 posto više nego u rujnu prošle godine.

>> Merkel za povećanje unutrašnje potrošnje kako bi pomogla EU

Tema azilanata i vizne slobode za Srbiju i Makedoniju trebala bi biti razmatrana i na summitu ministara unutarnjih poslova Europske unije, koji će se održati 25. listopada. Njemačka, naime, zbog azilanata ima visoke troškove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene