Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Treba pokrenuti gospodarstvo

Merkel za povećanje unutrašnje potrošnje kako bi pomogla EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila da želi 'sve poduzeti' kako bi potaknula potrošnju u Njemačkoj i na taj način pomogla europskom gospodarstvu da izađe iz krize.

'Kada imamo javni deficit uvelike ispod tri posto, tada je naša zadaća nešto učiniti kako bi pokrenuli gospodarstvo u Europi...Želimo sve učiniti kako bi naša unutrašnja potrošnja bila zadovoljavajuća', kazala je Merkel na zajedničkoj konferenciji za novinare s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom nakon njihova susreta.

'Kada je dobra naša unutrašnja potrošnja, prednost je što onda možemo više uvoziti iz ostalih zemalja Europske unije', dodala je Merkel. Također je kazala da će plaće u Njemačkoj rasti, a može se očekivati i smanjenje poreza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez konkretnih odgovora Merkel: Ako bude potrebno i dalje ćemo vršiti pritisak na SAD Slika nije dostupna Španjolska tone Euro kriza sve dublja, a Merkel ističe: 'Nema brzih i lakih rješenja'

>> Orban i Merkel u potrazi za boljim odnosima

Mađarski premijer Orban je, odgovarajući na pitanja novinara o uvođenju eura, kazao da Mađarska ne isključuje pridruženje eurozoni, ali da sada nije dobar trenutak.

'Ni u kom slučaju ne odbacujemo euro...sadašnje stanje pokazuje da su neke zemlje juga Europe ušle nespremne u eurozonu i Mađarska ne želi počiniti istu grešku', objasnio je Orban. Njemačka je prvi gospodarski partner Mađarske.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene