264189
264189
264189
264189
264189

Bliži se 21.12.2012. godine: NASA i Rusija oglasile se o 'smaku svijeta'

  • , 03.12.2012., 13:03
  • Autor:
  • komentara

Počeo je prosinac 2012. godine, mjesec u kojem je predviđen famozni majanski 'sudnji dan'. No, NASA ne misli tako.

 
 
 
 
 
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka svemirska agencija oglasila se priopćenjem povodom navoda kako kraj Majanskog kalendara, 21. prosinca, označava i kraj svijeta.

>> Majama je svega dosta: Laž je da 21. prosinca stiže sudnji dan!

'21.12.2012. godine ne završava se postojanje svijeta, već se radi o završetku jednog vremenskog ciklusa, od kojih je i sastavljen kalendar, a kraj majanskog kalendara znači kraj procesa stvaranja i početak novog doba', priopćila je NASA. 'Nibiru kataklizma', koja bi trebala predstavljati sudnji dan i kraj čovječanstva, zapravo govori o sudaru nepoznatog planeta Nibiru sa Zemljom baš na 21. prosinca.

Osim što ne postoje dokazi za postojanje Nibirua, čak i da postoji, taj planet ne bi mogao stići na 'okršaj' sa Zemljom u svega 18 dana (osim ako ne putuje gotovo suludom brzinom, koju na neki fantastičan način sa Zemlje nismo mogli primijetiti).

'Da doista postoji taj planet, otkrili bismo ga. Pretpostavke o kataklizmi postoje već deset godina. Ali, da su točne projekcije da će doći do sudara, mi bismo danas trebali golim okom vidjeti taj famozni planet', poručuju iz NASA-e. Ono što će se sigurno dogoditi, dodaju u NASA-i, jest još jedan zimski solsticij, kao i svake godine.

No, nije NASA jedina koja pokušava smiriti strasti javnosti oko tog datuma i najava kraja svijeta. Ruske vlasti poslale su upozorenje medijima.

'Raspravljali smo oko toga i poslali smo službeno pismo menadžerima svih vodeć TV postaja u Rusiji', rekao je za RIA Novosti Mihail Degtijarev, zastupnik LDPR-a u ruskoj Dumi. 'U ime interesa naših građana, molimo vas da obratite pozornost oko prenošenja pseudo znanstvenih informacija oko kraja svijeta u vašim medijima', stoji u pismu koje spominje Degtijarev.

U istom pismu se menadžeri TV postaja upozoravaju da ne potiču famu oko 'sudnjeg dana', jer bi to moglo negativno utjecati na mentalno i emocionalno stanje građana Rusije. U tom smislu, pozvali su medije da počnu objavljivati specijalne najave u kojima bi se istaknulo kako nadolazeća apokalipsa nema nikakvog znanstvenog temelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se