Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje i upozorenje

Bliži se 21.12.2012. godine: NASA i Rusija oglasile se o 'smaku svijeta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počeo je prosinac 2012. godine, mjesec u kojem je predviđen famozni majanski 'sudnji dan'. No, NASA ne misli tako.

Američka svemirska agencija oglasila se priopćenjem povodom navoda kako kraj Majanskog kalendara, 21. prosinca, označava i kraj svijeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ulazak u novi ciklus VIDEO Ovako su Maje dočekale 'apokalipsu' Slika nije dostupna Opasnosti sa svih strana Smak svijeta je počeo, ali će agonija biti duga: Prijetnji ne nedostaje

>> Majama je svega dosta: Laž je da 21. prosinca stiže sudnji dan!

'21.12.2012. godine ne završava se postojanje svijeta, već se radi o završetku jednog vremenskog ciklusa, od kojih je i sastavljen kalendar, a kraj majanskog kalendara znači kraj procesa stvaranja i početak novog doba', priopćila je NASA. 'Nibiru kataklizma', koja bi trebala predstavljati sudnji dan i kraj čovječanstva, zapravo govori o sudaru nepoznatog planeta Nibiru sa Zemljom baš na 21. prosinca.

Osim što ne postoje dokazi za postojanje Nibirua, čak i da postoji, taj planet ne bi mogao stići na 'okršaj' sa Zemljom u svega 18 dana (osim ako ne putuje gotovo suludom brzinom, koju na neki fantastičan način sa Zemlje nismo mogli primijetiti).

'Da doista postoji taj planet, otkrili bismo ga. Pretpostavke o kataklizmi postoje već deset godina. Ali, da su točne projekcije da će doći do sudara, mi bismo danas trebali golim okom vidjeti taj famozni planet', poručuju iz NASA-e. Ono što će se sigurno dogoditi, dodaju u NASA-i, jest još jedan zimski solsticij, kao i svake godine.

No, nije NASA jedina koja pokušava smiriti strasti javnosti oko tog datuma i najava kraja svijeta. Ruske vlasti poslale su upozorenje medijima.

'Raspravljali smo oko toga i poslali smo službeno pismo menadžerima svih vodeć TV postaja u Rusiji', rekao je za RIA Novosti Mihail Degtijarev, zastupnik LDPR-a u ruskoj Dumi. 'U ime interesa naših građana, molimo vas da obratite pozornost oko prenošenja pseudo znanstvenih informacija oko kraja svijeta u vašim medijima', stoji u pismu koje spominje Degtijarev.

U istom pismu se menadžeri TV postaja upozoravaju da ne potiču famu oko 'sudnjeg dana', jer bi to moglo negativno utjecati na mentalno i emocionalno stanje građana Rusije. U tom smislu, pozvali su medije da počnu objavljivati specijalne najave u kojima bi se istaknulo kako nadolazeća apokalipsa nema nikakvog znanstvenog temelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene