Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stižu promjene, ali ne i smak

Majama je svega dosta: Laž je da 21. prosinca stiže sudnji dan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Maja u Gvatemali javno su zavapili da im je dosta laži o navodnom smaku svijeta koje je tobože predviđen njihovim kalendarom.

Toliko je priča ispričano, članaka napisano pa čak i dokumentarnih filmova snimljeno o famoznom proročanstvu Maja da nam 21. prosinca ove godine slijedi smak svijeta. U Gvatemali je ministarstvo kulture za 'sudnji dan' organiziralo veliku feštu na kojoj će kraj svijeta čekati gotovo 100.000 ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preživjet ćemo Ništa od smaka svijeta u prosincu, majanski kalendar krivo protumačen Slika nije dostupna Lagali su nam! Maje nisu predvidjele smak svijeta, već budućnost iza 3500. godine!

>> Upoznajte 10 civilizacija nestalih pod misterioznim okolnostima!

Sve je to poprilično razljutilo same Maje, čiji su predstavnici okupljeni u jednu udrugu u Gvatemali zavapili: 'Dosta je bilo prijevara, laži i izvrtanja istine!' Kako prenosi The Star, predsjednik udruge Felipe Gomez izjavio je da je čitava priča o 21. prosinca tek netočna interpretacija vremenskih ciklusa iz njihova kalendara.

'Toga dana će doći do velikih promjena na osobnoj, obiteljskoj i društvenoj razini, doći će do ponovnog uspostavljanja harmonije i ravnoteže između čovječanstva i prirode', pojašnjava Gomez još jednom opovrgavajući dolazak bilo kakve kataklizme.

Pozvao je vladu da otkaže najavljeni doček smaka svijeta jer smatra da to vrijeđa čitavu majansku kulturu i osjećaje barem polovice građana Gvatemale, koji su porijeklom Maje. Istovremeno smatra da bi država podršku trebala dati manifestacijama u organizaciji samih Maja na kojima se neće čekati kraj svijeta, već će se obilježavati dolazak novog vremenskog ciklusa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene