Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sloboda za al-Maketa

Nakon 27 godina oslobođen sirijski zatvorenik iz Izraela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najstariji sirijski zatvorenik u Izraelu, Sedki Sulejman al-Maket oslobođen je nakon što je izdržao svoju punu 27-godišnju kaznu zatvora, objavila je u srijedu službena sirijska agencija Sana.

'Najstariji sirijski zatvorenik je oslobođen nakon 27 godina zatočeništva u Izraelu i vratio se na okupirani Golan', navela je agencija.

Pročitajte i ovo Napad osa Jedan u teškom stanju Krenuli u borbu, ali tenkom su slučajno nagazili na gnijezdo: Vojnici završili u bolnici Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji

Maketa (45), iz mjesta Majdal Shams, u kolovozu 1985. su zaustavile izraelske vlasti jer se 'borio protiv okupacije' i sud ga je osudio na 27 godina zatvora, prenosi Sana.

Majdal Shams je najveći grad na visoravni Golana, regiji koju je Izrael osvojio tijekom rata 1967. i pripojio 1981.

>> Iranski vrhovni ajatolah Hamenei: Izrael je 'kancerozni tumor'

Damask zahtijeva potpuni povrat te regije, čime uvjetuje potpisivanje mirovnog sporazuma s Izraelom.

Velika većina od 18.000 sirijskih stanovnika koji su ostali na Golanu, uglavnom Druza, odbilo je uzeti izraelsko državljanstvo. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene