Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europa donosi odluku

Naknade za roaming uskoro odlaze u povijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Europskoj bi komisiji u utorak trebali objaviti prijedlog potpunog ukidanja ekstra naknada za roaming u mobilnoj telefoniji i internetu.

Europska je komisija napokon odlučila kada će unutar Europske unije biti ukinute naknade za roaming. Čini se da će dodatne naknade za telefoniranje, slanje SMS poruka i surfanje internetom u povijest otići do srpnja 2016. godine.

Pročitajte i ovo Kuglice sladoleda - 3 Vrtoglave cijene Što građani misle o novim cijenama omiljene ljetne slastice: "Poskupio je više od svega, vidi se što nam je euro donio" Predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker (Screenshot: AP) Nije naučio stišati zvono Juncker prekinuo govor da bi se javio na telefon: ''Bio je to uobičajeni osumnjičenik, moja supruga''

>> Telefoniranje iz inozemstva jeftinije i do 80 posto!

Pozivajući se na neimenovani, ali dobro informirani izvor u kabinetu povjerenice Europske komisije za digitalnu agendu Neelie Kroes, njemački magazin Focus izvještava da će do ukidanja naknada biti uvedene i svojevrsne poticajne mjere za telekom operatere koji odluče čekati posljednji trenutak.

Primjerice, jeftiniji će operateri korisnicima moći poslati SMS poruku kojom će im u inozemstvu nuditi kratkoročni ili jednokratni prelazak s 'matičnog' operatera ne bi li smanjili troškove.

Formalni bi prijedlog ukidanja roaminga trebao biti objavljen u utorak.

Europsku komisiju mnogi smatraju preskupim birokratskim labirintom, ali ako se negdje treba tražiti njezin uspjeh, a da su ga osjetili i 'obični' građani', onda su to cijene telefoniranja, koje su raznim europskim regulama već u nekoliko navrata smanjene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene