Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EU uredba

Telefoniranje iz inozemstva jeftinije i do 80 posto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Telefoniranje iz inozemstva postalo je jeftinije i do 80 posto. Uredba je to Europske unije koje se moraju pridržavati sve zemlje članice, pa tako i Hrvatska.

Marina zbog posla stalno putuje i stalno telefonira. Prije devet dana dobila je i SMS da je razgovaranje u inozemstvu jeftinije. 'Mislim da je dosta jeftinije i da se to sad stvarno isplati, jer ako ne ukinu roaming jednog dana, pojest će ih internet. Sad svugdje imate wifi, skype i viber', kazala je Marina.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Slika nije dostupna Ni Hrvati neće strahovati za račun! Od 2015. cijena roaminga jednaka domaćem prometu!

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, nova su pravila razgovora u roamingu. Po obveznoj uredbi - pozivi iz zemalja Europske unije stoje 2, 27 kuna, a ako vas netko nazove, platit ćete 66 lipa. SMS poruka stoji 75 lipa, a MMS 4, 26 kuna. Internet se naplaćuje 4, 26 kuna po megabajtu.

'Hrvatski Telekom je dosljedno proveo Uredbu o roamingu, dakle poštivali smo regulativu Europske Unije. To znači da smo za sve svoje korisnike od 1. srpnja primijenili automatski niže cijene i to kao dio standardnog roaming cjenika', kazala je Maja Weber iz Hrvatskog telekoma.

>> 'Krši se uredba o NIŽIM CIJENAMA roaminga!'

Dubravko Horvatić iz Tele 2 je kazao da svi njihovi korisnici za sve pakete bez dodatne akcije imaju jeftinije cijene razgovora unutar Europske unije. 'Znači, Tele 2 je u potpunosti ispoštovao regulativu Europske unije', dodao je.

U VIP – u poručuju da su otišli korak dalje.'Prema Članku 8. spomenute Uredbe, svojim korisnicima koji su sami odabrali posebne roaming cjenike omogućili smo aktivaciju Osnovnog EURO cjenika od 1. srpnja 2013. i o tome ih transparentno i pravovremeno obavijestili, ali odluku o tome koji roaming cjenik je za njih povoljniji, ostavili smo korisnicima', stoji u njihovom priopćenju.

Marini je svejedno koji je teleoperater u pitanju. Nada se samo da će jednog dana i roaming biti ukinut.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene