Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbrojavanje dana

65 TISUĆA VJERNIKA ŽELI NA PAPINU MISU: U Sarajevo stiže i tisuće Hrvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na osiguranju Papina posjeta bit će angažirano "između tisuću i dvije tisuće" policajaca.

Za sudjelovanje na misnom slavlju s papom Franjom u Sarajevu 6. lipnja prijavilo se 64,842 vjernika a među njima će biti i 23 tisuće onih koji će tog dana stići iz Hrvatske, potvrdio je u ponedjeljak u Sarajevu velečasni Tomo Mlakić koji je u ime Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije zadužen za registraciju hodočasnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Papa mi te volimo' VELIČANSTVEN DOČEK PAPE NA KOŠEVU Pogledajte kako je to izgledalo Slika nije dostupna Oduševio sve PAPA ZAOBIŠAO PROTOKOL - Zadržao se s djecom i rukovao se s osobljem zračne luke

Među vjernicima koji dolaze iz Hrvatske najbrojniji će biti oni iz Zagrebačke nadbiskupije, njih 5470, dok iz Splitsko-makarske biskupije misnom slavlju kani nazočiti 5386 vjernika.

Iz Đakovačko-osječke nadbiskupije naredne subote u Sarajevo idu 3432 hodočasnika, iz Zadarske 992, iz Dubrovačke 906.

Nešto više od 33 tisuće hodočasnika bit će iz same BiH a još oko dvije i pol tisuće vjernika stići će iz dvanaest država te s područja koje pokrivaju hrvatske katoličke misije u inozemstvu.

Papa uoči posjeta Sarajevu: Dolazim kao promicatelj mira i ljubavi

Tajnica državnog odbora za pripremu pohoda pape Franje BiH Tonka Krešić istaknula je kako je važno to da Sveti Otac u BiH dolazi kao državni poglavar.

Upravo stoga je planirano i njegovo obraćenje dužnosnicima u BiH i predstavnicima diplomatskog zbora u Predsjedništvu BiH nakon susreta i bilatrelanih razgovora s članovima državnog vrha.

Ispred sjedišta državnog vrha Sveti će Otac nakon toga pustiti golubove mira a svi građani Sarajeva pozvani su tog sudjelovati u toj svečanosti.

Grabar-Kitarović: Malo je vjerojatno da će Papa u Hrvatsku ove ili iduće godine

Irfan Nefić, glasnogovornik sarajevske policije, kazao je kako je sigurnosti posvećena maksimalna pozornost.

"Poduzeli smo sve potrebne mjere za sigurno odvijanje ovog posjeta", kazao je Nefić.

Kazao je kako će na osiguranju Papina posjeta biti angažirano "između tisuću i dvije tisuće" policajaca.

Potvrdio je kako će ograničenja kretanja biti nužna pa će takve mjere 6. lipnja biti stalno ili povremeno na snazi u većem dijelu grada iako će se učiniti sve da se život odvija redovno.

Kazao je i kako će policija u BiH prihvatiti pomoć hrvatske policije u pregledu autobusa kojima će hodočasnici putovati za Sarajevo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene