Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sveti otac u Sarajevu

PUTOVALI SMO SA SLAVONCIMA Sve oči su bile uprte u jednu pozornicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nisu svi u Bošnjacima noćas spavali. Sto deset hodočasnika bilo je na broju, baš kao i sto deset kava uoči duge noći i odlaska na susret s Papom Franjom u Sarajevo.

S hodočasnicima iz Slavonije do Sarajeva cijelu je noć putovala reporterka Nove TV Marina Bešić Đukarić. Nisu svi u Bošnjacima noćas spavali. Sto deset hodočasnika bilo je na broju, baš kao i sto deset kava uoči duge noći i odlaska na susret s Papom Franjom u Sarajevo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Papa mi te volimo' VELIČANSTVEN DOČEK PAPE NA KOŠEVU Pogledajte kako je to izgledalo Slika nije dostupna Fotogalerija Papa Franjo u Sarajevu - brojna poznata lica na stadionu Koševo

'Meni je ovo dvanaesti susret s Papom i veselim se i svaki put kad god se susretnem doživljavam ga kao i prvi susret', rekla nam je hodočasnica Marija Golubić. Prva postaja bila je granica u Orašju. Dvadeset autobusa iz Vukovarsko-srijemske županije do odredišta će u koloni pod policijskom pratnjom, i uz molitvu.

Nakon šest i pol sati konačno smo stigli s hodočasnicima na cilj. S jutrom u Sarajevu uzbuđenje je postalo još veće. Station Koševo u tim je trenucima bilo još samo petstotinjak metara daleko.

PRATITE UŽIVO Papa Franjo stigao na aerodrom - Ovo je njegova zadnja poruka prije odlaska iz Sarajeva

Nakon šest i pol sati putovanja i sigurnosne provjere, zajedno sa župljania iz Bošnjaka, ali i tisućama vjernika sa svih strana stigli smo na odredište. Sve oči su od tog trenutka bile uprte u pozornicu. A onda, prizor koji je podigao i raspoloženje i emocije - Papa Franjo stigao je pred vjernike i izbrisao umor s njihovih lica.

Papa je Slavonce osvojio jednostavnošću, i pozivom na pjesmu i ples. Dojmovi su bili snažni, bogati, duboki, neizrecivi. Hodočašće u Sarajevo ispunio je sva očekivanja. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene