Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Montgomery za Politiku

'Ubojstvo Đinđića nije politički motivirano'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
William Montgomery, bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj i Srbiji kaže da je ubijeni srpski premijer Zoran Đinđić bio fasciniran ljudima kao što je Legija.

'Nemam niti jedan uvjerljiv dokaz o Đinđićevoj fascinaciji ljudima 'koji žive s one strane', ali sam stekao takav dojam iz različitih komentara koje je iznosio tijekom naših dugih razgovora. Bio je hrabar čovjek, spreman da se suprotstavi prijetnjama, a kada je to neophodno, i da stvara sebi neprijatelje. Opreznija osoba bi uzela dodatne mjere kada je postalo jasno da ga'zemunski klan' želi ubiti. Takva je bila njegova ličnost. Snažna, ali je zbog toga snosio fatalne posljedice', rekao je za Press Montgomery.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Beograd: Nikolić za preispitivanje presuda Legiji Slika nije dostupna Za ubojstvo Đinđića 40 godina zatvora

>> Montgomery: Raspad BiH je neizbježan

Montgomery ne vjeruje da je Đinđićevo ubojstvo politički motivirano nego vjeruje da je Đinđić potpisao smrtnu presudu kada je donio odluku da uhiti Legiju i vođe 'zemunskog klana'.

'Znam da je u tv vrijeme politička atmosfera u zemlji bila zatrovana. Popularnost Đinđića i njegove stranke je opadala, a to je moglo doprinijeti Legijinom osjećaju da može izvesti atentat i da se izvuče bez posljedica. Naravno, čuo sam dosta spekulacija, ali nisam vidio ništa što bi podržalo takve optužbe', rekao je Montgomery.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene