Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjave bivšeg veleposlanika

Montgomery: Raspad BiH je neizbježan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj i Srbiji William Montgomery izjavio je kako je raspad Bosne i Hercegovine neizbježan.

Gostujući u programu sarajevske komercijalne televizije TV1, Montgomery je kazao kako je BiH i 15 godina nakon rata problematična država u kojoj nijedan važniji problem nije riješen i da je stoga realno razmišljati o njezinoj podjeli. 'Nikoga u BiH ne treba prisiljavati da ostane u zemlji koja ne funkcionira, a jedno od mogućih rješenja je otcjepljenje Republike Srpske i mirna disolucija zemlje', izjavio je Montgomery.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

>> William Montgomery dobio policijsku zaštitu

>> BiH biskupi i dalje ustraju u podjeli države na četiri regije

Montgomery je posebice pozvao Bošnjake da počnu razmišljati o alternativi, rekavši kako je to nužno i zbog činjenice da većina Srba i Hrvata ne osjeća BiH kao svoju zemlju i u njoj ne žele živjeti.

Na Montgomeryjeve izjave reagiralo je američko veleposlanstvo u BiH, istaknuvši da taj bivši diplomat ne govori u ime vlade SAD-a koja u cjelosti podupire suverenitet i teritorijalni integritet BiH. Na sličan način reagirao je i Ured Visokog predstavnika za BiH, priopćivši da je podjela BiH nemoguća. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene