Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A što sad?

MMF priznao: Politika štednje u Grčkoj 'nije bila najbolja ideja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni monetarni fond (MMF) je priznao da je imao grešaka u vođenju grčkog međunarodnog duga, te kako im je takva odluka 'kupila vrijeme' za ograničavanje krize u ostatku eurozone.

Pakete pomoći Grčkoj su odobrili uz uvjet rezanja javne potrošnje s naglaskom na nužnost otpuštanja u javnom sektoru, no sada iz MMF-a tvrde kako to i 'nije bila najbolja ideja.' Poručili su kako su bili previše optimistični, te da su podcijenili štetu koju će mjere štednje nanijeti grčkoj ekonomiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Moguća trajna šteta Varufakis: Odbijanje programa pomoći, eurozona postaje nevjerodostojna Slika nije dostupna Sustav pred slomom PANIKA U GRČKIM BANKAMA! Građani u 2 dana podigli 2 milijarde eura!

>>Grčka: Vlada najavila 15.000 otkaza u javnom sektoru

Podsjetimo, Grčkoj je odobren paket od 110 milijardi eura od IMF-a i EU 2010. godine, a dvije godine kasnije još 130 milijardi eura. Pakete su odobrili uz uvjet rezanja javne potrošnje s naglaskom na nužnost otpuštanja u javnom sektoru. Sad pak čelnici MMF-a tvrde kako to nije bila najbolja ideja, ali da im je takva politika prema Grčkoj kupila vrijeme potrebno za ograničavanje razmjera krize u ostalim članicama eurozone.(Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene