Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapalili autobuse

Nakon sukoba s policijom nestalo 58 studenata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za čak 58 studenata lokalne škole nastavlja se i iz zraka.

Vlasti u državi Guerreru, na jugu Meksika, tragaju za 58 studenata o kojima nema informacija nakon prosvjeda koje je tamošnja policija grubo rastjerala i sukoba u Iguali u kojima je u petak poginulo šest osoba.

Pročitajte i ovo Ivana Ilić Potraga se nastavlja Oglasila se majka nestale Danke: "Pogledala sam snimku iz Beča" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Dankini roditelji nakon razgovora napustili policijsku postaju: Jedan detalj upao je u oči

Policija i civilna zaštita u Guerreru koriste helikopter u potrazi u Iguali i okolici ne bi li pronašli nestale studente seoske učiteljske škole u Ayotzinapi.

Studenti te škole su prosvjedovali protiv, kako su ocijenili, diskriminacije kod upisa u odnosu na takve škole u gradovima te protiv reforme školstva. Napali su i zapalili autobuse javnog prijevoza.

MOĆNI ŠEF KARTELA slavio pobjedu Meksika nad Hrvatskom kada je upala policija...

Dvadeset dvojica mjesnih policajaca uhićena su pod sumnjom da su odgovorni za nasilje nad studentima.

Vlasti navode da je barem šest osoba poginulo u petak u sukobima na ulicama Iguale, dvoje studenata, dvoje stanovnika i dva igrača nogometnog kluba čiji su autobus iz vatrenog oružja napale nepoznate naoružane osobe.

Guerrero je jedna od najsiromašnijih i najnemirnijih država u Meksiku. Narkokarteli ondje skrivaju brojne ilegalne laboratorije za proizvodnju sintetskih droga i mjesta na kojima uzgajaju marihuanu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene