Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U srijedu sastanak

Merkel želi da se Rusiji uvedu nove sankcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Merkel je objasnila da sankcije mogu biti naknadno suspendirane koliko se ostvari značajan napredak u mirovnom planu za Ukrajinu.

EU bi trebao ići korak dalje kada je posrijedi uvođenje novih gospodarskih sankcija Rusiji, rekla je u srijedu njemačka kancelarka Angela Merkel dodavši kako one uvijek mogu biti naknadno suspendirane ukoliko se ostvari značajan napredak u mirovnom planu za Ukrajinu.

Merkel: NATO će jamčiti suverenitet baltičkih država

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Kad nema ljubavi Udarili Putina gdje ga najviše boli i narušili dobre odnose: "Ne žele riskirati, mogu izgubiti puno više od Rusije" Aleksej Navaljni posljedice za Moskvu Ukrajina poziva na uvođenje novih sankcija Rusiji zbog smrti Alekseja Navaljnog

'Trenutačna situacija pokazuje napredak kada su posrijedi vojne aktivnosti, a moram istaknuti da nije riječ o stopostotnom prekidu vatre, no napredak je postignut, međutim i dalje su prisutne brojne nejasnoće u mnogim pitanjima koje sam spomenula. Zbog toga smatramo da se ove sankcije trebaju objaviti', rekla je Merkel pred članovima njemačkog parlamenta.

Merkel: Ponašanje Rusije u Ukrajini ne može proći bez odgovora

Kancelarka je dodala da će Njemačka prva sugerirati suspenziju sankcija ukoliko se mirovni plan za Ukrajinu u 12 točaka počne primjenjivati. EU je u ponedjeljak odobrio nove sankcije, no odgodio je njihovu primjenu dok se ne procijeni primjenjuje li se primirje. EU-ovi veleposlanici sastaju se u srijedu kako bi razgovarali o predstojećim potezima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene