Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporazum s Rusijom ostaje isti

Merkel: NATO će jamčiti suverenitet baltičkih država

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila da će Savez na summitu NATO-a u Walesu zajamčiti suverenost baltičkim državama, ali neće mijenjati sporazume s Rusijom.

'Savez će jamčiti suverenitet baltičkih država', rekla je Merkel na konferenciji za novinare održanoj zajedno s mianmarskim predsjednikom Theinom Seinom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione'' Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

Kazala je i kako će sve mjere o kojima će se odlučivati na summitu, koji se održava u četvrtak i petak, biti u skladu sa sporazumima dogovorenim između NATO-a i Rusije, no da Savez mora poboljšati sposobnost brzog reagiranja u regiji. 'Moramo izaći ususret željama tih zemalja', rekla je Merkel.

Merkel: Ponašanje Rusije u Ukrajini ne može proći bez odgovora

Na novinarsko pitanje o prijedlogu australskog premijera da se ruski predsjednik Vladimir Putin isključi iz sudjelovanja u predstojećem summitu G20 u Brisbaneu odgovorila je da će o tome razgovarati na skorom sastanku s Tonyjem Abbotom, ne preciziravši kada će to biti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene