Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebne su daljnje sankcije

Merkel: Ponašanje Rusije u Ukrajini ne može proći bez odgovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel priznala je u ponedjeljak da bi nametanje daljnjih sankcija Rusiji moglo naštetiti njemačkom gospodarstvu, ali je rekla da isto tako "nije opcija" ne činiti ništa kao odgovor na agresiju Moskve u Ukrajini, a novoimenovana visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini ocijenila je da Rusija šteti sama sebi.

"Rekla sam da (sankcije) mogu imati utjecaj i na njemačke tvrtke", izjavila je Merkel na tiskovnoj konferenciji u Berlinu.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

"Međutim, moram reći da također ima utjecaja kada dopustite da pomiču granicu u Europi i napadaju druge zemlje", dodala je. "Prihvaćanje ponašanja Rusije nije opcija i stoga je potrebno pripremiti daljnje sankcije", istaknula je.

Putin optužuje EU da zatvara oči pred vojnima akcijama protiv civila u Ukrajini

Novoimenovana visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini izjavila je da je politika ruskog predsjednika Vladimira Putina u Ukrajini rezultirala ekonomskim sankcijama koje štete njegovom vlastitom narodu.

Mogherini je kazala u ponedjeljak za Corriere della Sera, u svom prvom novinskom intervjuu otkako je izabrana na tu dužnost u subotu, da su te sankcije "alat" u posredovanju postizanja diplomatskog rješenja sukoba u Ukrajini.

"U ovom trenutku Kremlj radi protiv interesa svog vlastitog naroda", naglasila je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene