Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Medvedev potpisao sporazum o primirju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev potpisao je u subotu sporazum o primirju s s ciljem rješavanja južnoosetijskog sukoba, izjavila je glasnogovornica predsjednika Natalija Timakova, a prenose ruski mediji.

"Predsjednik je izvijestio sudionike sastanka vijeća sigurnosti da je upravo potpisao sporazum koji se sastoji iz šest ranije dogovorenih točaka", kazala je Timakova.

Pročitajte i ovo Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov Slika nije dostupna Korak do aneksije Rusija potpisala sporazum o integraciji s Južnom Osetijom

Gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili potpisao je taj sporazum u petak u Tbilisiju tijekom posjeta američke državne tajnice Condoleezze Rice, a prije njega su ga potpisali u Moskvi i čelnici odmetnutih gruzijskih regija Južne Osetije i Abhazije, Eduard Kokoiti i Sergej Bagapš, u nazočnosti ruskog predsjednika.

Medvedev je rekao da sporazum još trebaju potpisati OESS i Europska unija, čiji je predsjedavajući - francuski predsjednik Nicolas Sarkozy postavio načela za rješavanje sukoba.

U međuvremenu je zamjenik načelnika glavnog stožera ruskih oružanih snaga Amnatolij Nogovicin odbacio tvrdnje gruzijske strane da su ruski vojnici u subotu dignuli u zrak željeznički most udaljen oko 45 kilometara od gruzijske prijestolnice Tbilisija.

Televizijska ekipa agencije Reuters, međutim, posvjedočila je kako je most u regiji Kaspi uništen. Seljaci kažu kako su eksplozivnu napravu u subotu postavili i detonirali Rusi u vojnim odorama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene