Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj leta MH370

Ne odustaju od potrage za avionom koji je nestao prije 10 godina: Za pronalazak ostataka nudi se milijunska nagrada

Avion, ilustracija
Avion, ilustracija Foto: Arhiva/AFP
Malezija traži nastavak istrage za nestalim letom MH370.

Malezija poziva na novu potragu za izgubljenim letom Malaysia Airlinesa MH370, objavio je u nedjelju njezin ministar prometa, uoči desete obljetnice još uvijek nerazjašnjenog nestanka tog zrakoplova.

Let MH370 Boeinga 777 s 227 putnika i dvanaest članova posade nestao je s radara tijekom leta iz Kuala Lumpura do Pekinga 8. ožujka 2014. godine.

Malezijski istražitelji prvotno nisu odbacivali mogućnost da je avion namjerno skrenuo s kursa. Njegovi ostaci pojavili su se na obalama Afrike i otoka Indijskog oceana, neki potvrđeni, a neki pretpostavljeni.

Pročitajte i ovo Snijeg u Kaliforniji - 1 Ekstremno vrijeme VIDEO/FOTO Mećava paralizirala dio SAD-a: Deseci tisuća ostali bez struje, građani upozoreni na opasnost od lavina

Malezijski ministar prometa Anthony Loke rekao je kako je američka tvrtka za istraživanje podmorja Ocean Infinity pozvana na razgovor o njezinom posljednjem prijedlogu, nakon dva neuspjeha onih prošlih.

"Malezijska vlada predana je potrazi i ona se mora nastaviti", naglasio je Loke na ceremoniji obilježavanja te tragedije u nedjelju.

Kuala Lumpur je već angažirao Ocean Infinity 2018. kako bi pretražio jug Indijskog oceana, ponudivši američkoj tvrtki 70 milijuna dolara ako pronađe zrakoplov.

Pročitajte i ovo Ukraden kip Brucea Leeja u Mostaru Postavljen 2005. godine Bruce Lee usred noći nestao iz Mostara: Ukraden kultni kip koji je postavljen kao simbol otpora

Malezija, Kina i Australija ranije su u siječnju 2017. zaustavile dvogodišnju, 130 milijuna dolara vrijednu potragu. Loke je najavio da će Malezija razgovarati s Australijom o suradnji u ponovnom pokretanu potrage jednom kad prijedlog američke tvrtke dobije zeleno svjetlo malezijske vlade.

Na letu je bilo više od 150 kineskih putnika, a njihova rodbina traži odštetu od Malaysia Airlinesa, Boeinga, proizvođača njegovog motora Rollsa Roycea te osiguravajuće kuće Allianz.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene