Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojnici dolaze

Oteli majku šestomjesečne bebe, suprug u suzama: "To joj je trebala biti posljednja zabava"

Oteta Izraelka
Oteta Izraelka Foto: Facebook/Ido Nagar
Celine je krenula u subotu s dvije prijateljice na glazbeni festival Nova u južnom Izraelu, ali su se vratile kad su čule rakete ispred sebe. Pronašle su su put do skloništa i sakrile se. Od tamo je Celine u 07:11 poslala svoju posljednju poruku Idu, svom suprugu i ocu njihove kćerkice Ellie.

Prošle nedjelje ujutro Celine Ben David Nagar trebala se spremati za svoj prvi dan na poslu nakon šest sretnih mjeseci na porodiljnom dopustu.

Umjesto toga, vjeruje se da se nalazi negdje unutar Gaze, u rukama Hamasa, a njezina je obitelj u noćnoj mori koja traje sad već tjedan dana.

Pročitajte i ovo Gaza Sukob na Bliskom istoku Bolnice u Gazi dnevno troše mjesečne zalihe: "Ostat ćemo s našim pacijentima i braniti njihovo pravo na život do samog kraja"

Celine (32) je krenula u subotu rano ujutro s dvije prijateljice na glazbeni festival Nova u južnom Izraelu, ali su se vratile kad su čule rakete ispred sebe.

Pronašle su su put do javnog skloništa u blizini Sderota i sakrile se. Od tuda je Celine u 07:11 poslala svoju posljednju poruku Idu, svom suprugu i ocu njihove kćerkice Ellie.

"Vojnici dolaze. Bože, bila je greška doći ovamo", napisala je Celine. 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Sukob u Europi Putin tvrdi da je ukrajinska protuofenziva propala: Vodi se velika bitka za grad na istoku

Ido je u subotu pojurio prema mjestu, ali mu vojska nije dopustila da prođe. U nedjelju ujutro pronašao je Celinein auto, pun rupa od metaka, ali inače onakav kakav je i ostavila.

Kasnije tog dana, Ido je pronašao preživjelog koji mu je rekao da su militanti Hamasa bacili granate u sklonište, ubivši Celineine prijatelje. Ali Celine je preživjela, rekao je stranac.

U narednim danima, to je bilo sve za što se Ido mogao primiti. Jedino što zna je da njezino tijelo nije pronađeno.

"Ne spavate i ne jedete i u nekakvoj ste ludoj neizvjesnosti", rekao je u telefonskom intervjuu iz svog doma u blizini Tel Aviva za BBC.

"Potpuno si bespomoćan", dodao je.

Pročitajte i ovo Yahya Sinwar Moglo bi potrajati Krenuli u lov na koljača i poručili da su mu dani odbrojani: "On je lice zla, on je naš Osama bin Laden!"

Ido je briznuo u plač dok je pokušavao opisati svoju suprugu, administrativnu pomoćnicu u odvjetničkom uredu u kojem radi, koja je odrasla u Francuskoj i francusko-izraelska je državljanka.

"Ona je nevjerojatna žena, osoba koja je okružena prijateljima i ljubavlju. I ona je nevjerojatna majka. Imamo šestomjesečnu bebu. Ovo joj je trebala biti posljednja zabava prije nego što se vrati na posao. Dogovorili smo se da ću doći po nju u ponoć, ali nije došla kući", ispričao je Celinin suprug.

Pročitajte i ovo Posljedice potresa u Afganistanu Novo podrhtavanje Pogodio ih novi potres nakon dva razorna u kojima je poginulo više od 1000 ljudi, većinom žena i djece

Zajednica se okupila oko njega, prijatelji i rodbina donose hranu i mlijeko kako bi nahranili Ellie, koju je Celine dojila, i kako bi pomogli u brizi za nju.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze raspoređuju se snage Izrael priprema koordinirani napad iz zraka, mora i kopna na Gazu

Velik dio vremena Ido posvećuje naporima da istakne probleme talaca. On je u WhatsApp grupi s drugim rođacima, gdje dijele informacije.

Malo se zna o lokaciji ili stanju oko 150 talaca za koje se vjeruje da su odvedeni u Gazu. Oteti su iz gradova duž granice Izraela i Gaze kao i iz vojnih baza na tom području, a među njima ima djece i beba, starijih osoba i osoba s invaliditetom.

Hamas je rekao da je sakrio taoce na "sigurnim mjestima i tunelima", ali je zaprijetio da će ih ubiti ako Izrael bez upozorenja bombardira domove civila.

Za Ida i stotine drugih bliskih rođaka to je noćna mora iz koje se ne mogu probuditi.

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze Sukob na Bliskom istoku "Nema načina da preživimo": Stižu upozorenja o besmislenosti evakuacije - sigurnih područja nema, cijeli teritorij je pod napadom

"Pokušavam se boriti protiv toga na svaki način koji mi pada na pamet, pokušavam biti optimističan i razmišljam pozitivno", rekao je kroz suze.

"Želim vjerovati da je živa tamo, u Gazi, i možda se brine o djeci koja su oteta s njom.
Samo se nadam da zna da se borimo za nju i da govorim sebi da će se vratiti kući".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene