Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodne snage intervenirale

Kineski brod spašen od napada pirata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski brod s 30 članova posade u srijedu su pred somalskom obalom međunarodne snage spasile od napada pirata, izvijestili su kineski državni mediji.

Brod je spašen nakon što su 'vojnici multinacionalnih snaga' pomoću helikoptera 'pirate u Adenskom zaljevu u 16.45 primorali na povlačenje', izvijestila je službena novinska agencija Xinhua. 

Pročitajte i ovo Ilegalna gradnja u Istri Uništavanje istarskih ljepota Betonirali i prisvojili kilometre obale, gradonačelnikov prijedlog odbijaju: "Pobunili su se aktivisti koji nisu aktivisti nego vlasnici imovine u prvim redovima" Slika nije dostupna Pred omanskom obalom Somalski gusari oteli njemački brod

>> Pirati najavili dogovor

>> Pirati traže 15 milijuna dolara otkupnine

Brod 'Zhenhua 4', registriran na karipskom otoku Saint Vincent, pripada kineskoj tvrtki China Communications Construction Company, izvijestila je agencija. Brod su pirati napali oko četiri sata prije no što je zaključena operacija spašavanja, izvijestila je agencija ne navodeći ostale pojedinosti.

Ranije u srijedu je list China Daily izvijestio da će se kineska mornarica pridružiti operacijama za suzbijanje piratstva koje predvodi UN pred somalskim obalama. List piše kako Kina već organizira flotu i prenosi izjavu kineskog novinara, koji će pratiti misiju, da će operacija trajati tri mjeseca.

'Kina ozbiljno namjerava uskoro poslati vojne brodove u Adenski zaljev ili u vode Somalije radi sudjelovanja u operacijama pratnje', izjavio je pomoćnik kineskog ministra vanjskih poslova He Yafei, prenijela je agencija Xinhua.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene