Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća otmica broda u povijesti

Pirati traže 15 milijuna dolara otkupnine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalski pirati koji su oteli saudijski supertanker, u najvećoj otmici nekog broda u povijesti pomorstva, traže otkupninu od 15 milijuna dolara, izvijestio je u ponedjeljak jedan od islamističkih vođa, pozivajući se na izvore bliske otmičarima.

Pirati su prvobitno tražili 25 milijuna dolara za puštanje na slobodu 25 članova posade, među kojima su državljani Hrvatske, Britanije, Poljske, Saudijske Arabije i Filipina, ali i samog saudijskog tankera Sirius Star, u čijim se spremištima nalazi 100 milijuna tona vrijedna sirova nafta. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Potez odmazde Teheran potvrdio odmazdu: ''Naša mornarica zaplijenila je tanker u Omanskom zaljevu'' Slika nije dostupna Na sidrištu u Indiji Pirati napali hrvatski brod: 'Nitko nije ozlijeđen'

>> Somalski pirati napali četiri broda u jednome danu

Glasnogovornik islamističke milicije Abdirahim Isse Adow, čije se osoblje nalazi u području Haradheere u kojemu je brod usidren od otmice 15. studenoga za Reuters je izjavio kako, u svojem zadnjem zahtjevu pirati traže manji iznos. 

On je rekao da su pirati brod odvukli oko 62 milje od obale (oko 100 km), nakon što su pripadnici islamističke milicije u posljednjih nekoliko dana stigli u grad u potrazi za skupinom koja stoji iza otmice koja je šokirala svijet.

Adow, predstavnik Saveza islamskih zajednica (ICU), dodao je kako su njegovi ljudi na terenu i da će se suprotstaviti piratima te da će osloboditi saudijski Sirius Star jer je riječ o "muslimanskom" brodu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene