Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred omanskom obalom

Somalski gusari oteli njemački brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sumnja se da su somalski gusari oteli njemački teretni brod pred obalom Omana u Arapskom zaljevu što je prvi zabilježeni napad u teritorijalnim vodama te zemlje, priopćeno je iz NATO-a.

Brod MV Charelle napadnut je 60 nautičkih milja južno od Sura na omanskoj obali, rekao je časnik NATO-ovih snaga Alexandre Fernandes na portugalskom vojnom brodu Corte-Real koji je u protugusarskoj patroli pred somalskom obalom. 'Charelle sada ide jugozapadno prema Somaliji', rekao je Fernandes.

Pročitajte i ovo Ilegalna gradnja u Istri Uništavanje istarskih ljepota Betonirali i prisvojili kilometre obale, gradonačelnikov prijedlog odbijaju: "Pobunili su se aktivisti koji nisu aktivisti nego vlasnici imovine u prvim redovima" Slika nije dostupna Svaki brod bio je sumnjiv Deset dana pakla za 1900 putnika: Zaputili se na krstarenje iz snova, a zatim su čuli dramatičnu obavijest kapetana

'To je prvi slučaj oružanog napada van uobičajenih područja djelovanja gusara'. 'Oni vjerojatno traže druga područja operacija gdje je manje patrola vojnih brodova'. S broda koji plovi pod zastavom Antigve i Barbude nije upućen nikakav poziv za pomoć, ali je u petak popodne izviješteno da je brod otet. Nije poznata koliko je članova posade na brodu i koje su nacionalnosti.

(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene