Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tenzije u istočnoj Aziji

OVAKO TO RADI KINESKA VOJSKA Kina se sprema za 'iznenadan, brutalan i brz' rat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina svako malo demonstrira svoju vojnu silu, a s obzirom na tenzije u Južnom kineskom moru, očito je da suparnicima želi pokazati svoju snagu.

Kineska vojska održala je impresivnu vojnu vježbu u Istočnom kineskom moru u koju su bile uključene stotine brodova i podmornica iz sve tri flote Narodne oslobodilačke vojske.

Pročitajte i ovo Kineski brodovi kod Tajvana Atmosfera neizvjesnosti Vojne igre na istoku: Raste zabrinutost, stižu upozorenja - ''Ono što je započela Kina ne pomaže miru'' Ilustracija Zbližavanje na vojnom polju Kina i Rusija održat će vojne vježbe u Japanskom moru

Mobilizirano je 300 brodova, na desetke borbenih aviona, a uključeni su i vojnici zemaljskih postrojbi, izvijestio je China Times.

Kinesko ministarstvo obrane poručilo je kako su vojne vježbe 'rutinske' i da nisu usmjerene protiv treće strane.

Međutim, činjenica je da se održavaju kada su tenzije u Istočnoj Aziji sve veće, kao posljedica međunarodne arbitraže i odluke suda u Den Haagu da Kina nema teritorijalno pravo na Južnom kineskom moru.

Isto tako, Kina je više puta osudila prisutnost američkih ratnih brodova u Južnom kineskom moru kao prijetnju kineskom suverenitetu i sigurnosnim interesima zemlje.

'Narodna oslobodilačka vojska je spremna. Trebamo ih razbiti kao što je to učinio Deng Xiaoping u Vijetnamu 1979.' kazao je izvor blizak kineskoj vojsci za Reuters, a prenosi RT.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene