Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz svih slojeva

Kin Jong-un od dolaska na vlast pogubio čak 340 ljudi zbog nevjerojatno "strašnih zločina"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski lider Kim Jong-un od dolaska na vlast 2011. godine pogubio je čak 340 osoba, otkriveno je u šokantnom novom izvješću.

Od 340 ubijenih čak 140 su bili visoki dužnosnici u njegovoj vladi, vojsci i vladajućoj Radničkoj stranci.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne Kim Jong Un - 2 Pripremaju brze udare Zastrašujuća prijetnja: "Nećemo oklijevati s nuklearnim napadom..."

Brutalna kazna ih je stigla za "zločine" poput lošeg stava, podmuklosti i ljenčarenja na sastancima, piše CNN.

Vojni analitičar Bruce Bennett kaže kako je Kim Jong-un pokazao "ekstremnu razinu brutalnosti i bezobzirnosti" od dolaska na vlast 2011. godine.

"Na primjer, u posljednjih pet godina "očistio je" mjesto ministra obrane čak pet puta, dok je njegov otac promijenio ministar obrane samo tri puta u 17 godina vladavine i dvojicu od njih zato što su umrli od starosti", kazao je Bennett.

Iako vijesti iz Sjeverne Koreje rijetko "cure" priče o Kimovim brutalnim egzekucijama u proteklih su pet godina ipak pronašle svoj put do medija. 

Ranije ove godine, visoki dužnosnik Sjeverne Koreje za obrazovanje Kim Yong Jin pogubljen je strijeljanjem nakon što je iskazao "loš stav" na skupu vladajuće stranke u lipnju. U svibnju 2015. Kim dao ubiti i ministra obrane Hyona Yong Chola u vojnoj školi u Pjongjangu, i to pred publikom.

"Naravno, Kim se pobrinuo da tamo bude i njegova obitelj i da vidi izvršenje kazne", podsjetio je Bennett. 

2013. godine, Kim Jong-un je dao pogubiti tetka Jang Song-Thaeka zbog navodnog pokušaja rušenja vlade. Pogubljen je zbog veleizdaje, a mediji su izvijestili da je skinut do gola i potom bačen gladnim psima.

Zamjenik ministra javne sigurnosti O Sang-Hon, saveznik pokojnog Janga, kasnije je živ zapaljen bacačem plamena.

Smaknuo je i zamjenika ministra vojske koji je navodno pijančevao za vrijeme službenog razdoblja žalovanja nakon smrti Kim Jong-ila u prosincu 2011. godine.

Dao je pogubiti i Ri Yong-Jina, šefa u Ministarstvu obrazovanja, nakon što je napravio fatalnu grešku "površnosti" dok je "slavni vođa" držao govor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene