Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar obrane

Zaspao na sastanku s Kim Jong Unom, pa pogubljen raketnim bacačem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja pogubila je zapovjednika svoje vojske zbog optužbi za izdaju, objavili su u srijedu južnokorejski mediji.

Prvi čovjek sjevernokorejske vojske Hyon Yong Chol (66) smijenjen je prošlog mjeseca zbog neposluha Kim Jong Unu, te zbog toga što je zaspao tijekom sastanka kojemu je nazočio i sjevernokorejski vođa, navodi se u izvješću južnokorejske obavještajne službe NIS koje prenose mediji.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

Hyona je oko 30. travnja pogubio streljački vod naoružan protuzračnim oružjem, a strijeljanju su nazočile stotine ljudi, navodi se u izvješću.

Sjeverna Koreja je od početka godine pogubila još najmanje 15 visokih dužnosnika, tvrdi NIS. Godine 2013. Kim je također pod optužbom za izdaju dao pogubiti svog ujaka Jang Song Thaeka, za kojeg se smatralo da mu je mentor i zaštitnik.

Kim Jong-un otrovao tetku - Otkriveno i zašto

Hyon je zadnji puta govorio u javnosti na sigurnosnoj konferenciji u Moskvi u travnju. Uhićen je krajem prošlog mjeseca i pogubljen bez suđenja tri dana kasnije.

Nije jasno otkud je NIS pribavio te informacije i one nisu mogle biti neovisno potvrđene. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene