Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Najprecizniji napad ikad'

OSTALA SAMO MRLJA NA TLU Kako je točno lociran i likvidiran Jihadi John

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od brutalnog egzekutora Islamske države, Jihadi Johna, od kojeg su strahovali svi taoci, ostala je samo mrlja na cesti.

Zloglasni džihadist Islamske državi Mohammed Emwazi, poznatiji kao Jihadi John, ubijen je prošle godine u Siriji nakon što je lociran dronom i smaknut. Američki pukovnik Steve Warren otkrio je kako se odvijala akcija lova i smaknuća 27-godišnjeg krvnika koji je nožem odrubio glave petorici taoca, bar onih za koje javnost zna.

'Otkrili smo ga dronom na ulici u Rakki kako razgovara na mobitel. Kada je sve bilo gotovo, od njega je ostala samo masna mrlja na tlu. Bio je to jedan od najpreciznijih zračnih napad u povijesti rata', ispričao je Warren koji je gledao kako dron ubija Jihadi Johna u prosincu prošle godine.

Kazao je i kako Jihadi John nije bio važan faktor u hijerarhiji Islamske države, ali je bio opasni simbol terorizma ili kako su ga nazvali 'terorist celebrity'.

'Zato smo i uložili veliki napor da ga sredimo', naglasio je Voren a prenosi NY Post.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene