Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U slučaju rata sa Sjeverom

Južna Koreja osnovala novu specijalnu postrojbu: Glavni cilj im je likvidacija Kim Jong Una

Južnokorejska vojska/Ilustracija (Foto: AFP)
Južnokorejska vojska/Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Južnokorejska vojska pokrenula je posebnu operacijsku jedinicu čiji je cilj s vrha Sjeverne Koreje u slučaju rata smaknuti Kim Jong Una. Ta "jedinica za odsijecanje" sastojat će se od oko 1.000 vojnika. Nova jedinica, koja je modelirana prema američkim specijalnim jedinicama, pokrenuta je u petak.

Cilj novoosnovane "jedinice za odsijecanje" nije nužno likvidirati Kim Jong Una u slučaju rata. Iako ime za nju još nije osmišljeno, cilj jedinice je demonstriranje južnokorejske vojne spremnosti, micanje ključnih sjevernokorejskih dužnosnika s njihovih pozicija, te uništavanje postrojenja s projektilima, izvještava RT.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjever i jug Radio koji je emitirao misteriozne kodirane brojeve naglo 'ušutio', zloglasni vođa poručio vojsci: "Budite spremni" Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa

Vojska je novu jedinicu planirala osnovati 2019., ali je taj proces odlučila ubrzati zbog sve većih tenzija koje na Korejskom poluotoku uzrokoje Sjeverna Koreja.

Južnokorejski ministar obrane, Song Yong Moo, prvi je puta osnivanje jedinice spomenuo u rujnu, nakon što je Sjeverna Koreja izvršila šesto nuklearno testiranje. Tada je rekao da će nova jedinica biti osnova do kraja godine.

Takozvana "jedinica za odsijecanje" nije jedina taktika kojom se Južna Koreja namjerava obraniti od Sjeverne. Zračne snage te države u petak su objavile da su stvorile veliku jedinicu za nadzor i izviđanje zraka. Ta će jedinica neprestano motriti aktivnosti Sjeverne Koreje.

Vijest o novoj jedinici došla je par dana nakon što je Sjeverna Koreja ispalila projektil za koji se vjeruje da je Hwasong-15 interkontinentalni balistički projektil sposoban da dođe do kopna SAD-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene