Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova provokacija

Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa

Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5
Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Afp
Aktualno Galerija Sjeverna Koreja ispalila projektile Sjeverna Koreja ispalila projektile Foto: Afp Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Foto: Afp Sjeverna Koreja ispalila projektile - 4 Sjeverna Koreja ispalila projektile - 4 Foto: Afp Sjeverna Koreja ispalila projektile - 3 Sjeverna Koreja ispalila projektile - 3 Foto: Afp +1 Sjeverna Koreja ispalila projektile - 2 Galerija 1/6 >>
Vojska Južne Koreje osudila je svog sjevernog susjeda u petak nakon što je Pjongjang ispalio topničke projektile koji su pali unutar pomorske tampon zone koja je dugo bila žarište između dvije zemlje.

Sjeverna Koreja ispalila je više od 200 granata sa svoje zapadne obale u blizini južnokorejskih otoka Baengnyeong i Yeonpyeong, prema informacijama južnokorejskog vojnog Združenog glavnog stožera (JCS).

Granate su pale sjeverno od Sjeverne granične linije, sporne granice koju su Ujedinjeni narodi postavili na kraju Korejskog rata 1953. godine, a u napadu nitko nije ozlijeđen, dodao je JCS, nazvavši incident "provokativnim činom koji prijeti miru i pojačava napetosti na Korejskom poluotoku".

Pročitajte i ovo Ilustracija 22 osobe ozlijeđene Buknuo požar u bolnici: Vatra gutala sobe, 140 vatrogasaca izvlačilo pacijente, jedan preminuo

Pročitajte i ovo Uništenja u Gazi - 2 Ograničena vlast Izrael objavio: Ovo je naš plan za Gazu nakon rata

Kao odgovor, južnokorejska vojska rekla je da će održati vlastitu pomorsku vježbu gađanja u petak poslijepodne, a stanovnicima Yeonpyeonga naređeno je da se za to vrijeme evakuiraju u obližnja skloništa i suzdrže od aktivnosti na otvorenom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stara i oronula Sudarila se dva vlaka podzemne željeznice u New Yorku: Brojni ozlijeđeni

Ovo nije prvi put da Sjeverna Koreja ispaljuje granate na pomorsku tampon zonu, čime se podižu napetosti između dvije susjedne zemlje, prenosi CNN.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene