Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvježbani i spremni

'IMAMO PLAN ZA LIKVIDACIJU KIM JONG-UNA' Južna Koreja spremna i za najcrnji scenarij

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južna Koreja spremna je za sve opcije, kad su u pitanju njihovi susjedi sa sjevera pa tako imaju i specijalne postrojbe u stanju pripravnosti, čiji bi jedini zadatak bio, kad bi dobile zeleno svjetlo za pokret, da ubiju "Dragog vođu" Kim Jong-una.

Južnokorejski ministar obrane otkrio je da njegova zemlja ima spremne specijalne jedinice za likvidaciju sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

"Da, imamo takav plan", rekao je Han Min-koo u južnokorejskom parlamentu, kad mu je postavljeno upravo pitanje o eliminaciji Kim Jong-una.

"Južna Koreja ima generalnu ideju i plan korištenja navođenih projektila na neprijateljskim ciljevima, kao i za eliminaciju neprijateljskog vodstva", dodao je.

Dugo se pretpostavljalo da Južna Koreja ima takav plan, no neke je ovako izravan odgovor generala Hana iznenadio.

"Predsjednik bi morao imati tu opciju... ne predstaviti takvu opciju predsjedniku, ne uvježbavati to i imati tu sposobnost, bila bi pogreška", smatra Daniel Pinkston sa Sveučilišta Troy, a prenosi CNN.

Južna Koreja znatno je zaoštrila retoriku prema Sjevernoj Koreji, nakon nedavnog uspješnog podzemnog testiranja nuklearne bombe u toj zemlji. Tu je isto tako i testiranje najnovijeg raketnog motora, za koji Jug smatra da bi ga Sjever mogao koristiti za balističke rakete.

Južna Koreja pretpostavlja da je Sjeverna Koreja spremna i za šesti nuklearni test i pripremaju se za najcrniji scenarij.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene