Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što hitnije

Poruka iz zatvora: Janukoviča treba, poput opasne zvijeri, maknuti od građana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od vođa ukrajinske opozicije i bivša premijerka Julija Timošenko objavila je priopćenje iz zatvora u kojem se trenutno nalazi.

'Zahtijevam od opozicije da više ne pregovara s Janukovičem. Svatko tko učini suprotno ovome smatrat će se Janukovičevim partnerom u ubijanju nedužnih ljudi', stoji u priopćenju objavljenom na njezinoj web stranici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Situacija se smiruje Ovo su glavne točke sporazuma Janukoviča i oporbe! Slika nije dostupna Dogovoreno primirje UŽIVO Proglašen Dan žalosti u Ukrajini

'Od ove minute, jedini zahtjev naroda, društva i opozicije od međunarodne zajednice i svake moralne osobe je da se Janukovič ukloni s pozicije predsjednika te da se privede na sud gdje bi mu se trebalo suditi za organiziranje masovnih ubojstava miroljubivih građana', stoji u priopćenju.

PROCURILE ŠOKANTNE SNIMKE: Policija iz kalašnjikova pucala na prosvjednike

'Tražim od vođa demokratskog svijeta da što hitnije pronađu način na koji će privesti Janukoviča Međunarodnom kaznenom sudu i maknuti ga poput opasne zvijeri od miroljubivih građana', zaključila je Timošenko.

Timošenko je vođa najjače ukrajinske opozicijske stranke 'Fatherland'. Od 2011. godine nalazi se u zatvoru u kojem služi 7-godišnju kaznu koju je dobila zbog zlouporabe moći. Njezini pristaše tvrde kako je optužbe protiv nje namjestio upravo Janukovič, njezin najveći politički protivnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene