Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kruže internetom

VIDEO PROCURILE ŠOKANTNE SNIMKE: Policija iz kalašnjikova pucala na prosvjednike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimke jednog ukrajinskog glasila pokazuju pripadnike sigurnosnih snaga, među kojima jedan puca iz jurišne puške kalašnjikova na nepoznati cilj u središtu Kijeva.

Prosvjednici optužuju redarstvene snage da su u četvrtak ujutro pravim metcima zapucali na njih, pri čemu je šezdeset osoba izgubilo život. Novinari agencije France Pressea vidjeli su 25 trupala.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

Na tim snimkama objavljenim na mrežnoj stranici Radija Svobode, ukrajinskog ogranka grupe Radio Free Europe/Radio Liberty, vidi se desetak muškaraca u crnim odorama sa žutom vrpcom oko ruke. Dvojica među njima imaju ukrajinskim pismom ispisana slova Berkut, jasno vidljiva na leđima.

Berkut je specijalna postrojba ukrajinske policije koje se prosvjednici osobito boje i neprijateljski su raspoloženi prema njoj. Pripadnik te elitne jedinice leži i gleda kroz ciljnik puške. Ne vidi se da puca.

UŽIVO Najkrvaviji dan na ulicama Kijeva: Raste broj mrtvih, prosvjednici zarobili 67 policajaca!

Pripadnici Berkuta su zauzeli položaj iza naslaganih vreća s pijeskom, kao što inače čine prosvjednici u Kijevu kada podižu barikade. Jedan od njih stavlja na rame kalašnjikov, dvaput odmjereno puca a zatim se udaljava laganim korakom. U pozadini se čuju i druge detonacije iz vatrenog oružja.

Ministarstvo unutarnjih poslova priznalo je da su se policajci koristili vatrenim oružjem 'u legitimnoj obrani'. Na snimkama nije jasno na što je policajac pucao ni gdje su načinjene, ali Radio Svoboda kaže da su snimljene na ulici Institutska dok su se sigurnosne snage povlačile pred napadom prosvjednika.

Potonji, s kacigama, batinama i štitovima, preskočili su svoje barikade i navalili na policijski kordon koji je uzmicao štiteći se kišom pravih i gumenih metaka.

Inače, snimka koju objavljujemo blaža je verzija. Na ostalim snimkama se vidi kako prosvjednici mrtve sunarodnjake vuku po ulici kako bi ih maknuli s ceste. (Hina/S.V.)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene