Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Riskirali u potrazi za boljim životom

JEZIVI PRIZORI More izbacuje na obalu tijela stotina poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je više tijela koja more izbacuje na libijsku obalu.

More na obale Libije iznacuje tijela stotina imigranata koji su u očaju bježali iz svojih domovina i uputili se prema Europi. Radi se o ljudima čiji su brodovi doživjeli brodolome, a njihova tijela sada su dopola zakopana u libijskom pijesku.

Pročitajte i ovo Pronađeni ostaci ljudskog kostura - 1 Tužan kraj nadničara Stravično otkriće: "Ostala je lubanja i par kosti, to su divlje svinje pojele. Prepoznao sam ga po odjeći" Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU"

Volonteri libijskog Crvenog polumjeseca sada skupljaju kosti stotina ljudi čiji su životi tragično skončali tijekom rizične potrage za boljim životom.

Njemačka traži što brže vraćanje u zemlje porijekla izbjeglica s Balkana

Svakodnevno više od 1000 žena, djece i muškaraca preživljava mučno putovanje s obala Afrike u Europu.

Iz poštovanje prema žrtvama ne objavljujemo fotografije ovih dramatičnih prizora.

Tijela stigla i do Italije

Tijela 49 migranata koji su se vjerojatno ugušili na brodu spašenom ovaj vikend nedaleko od Libije stigla su u ponedjeljak u Cataniju na Siciliji.

Talijanska mornarica pomogla je u subotu brodu u nevolji oko 33 kilometara od libijske obale. Spašeno je 313 ljudi, među kojima su bile 42 žene i devetero djece, objavile su lučke vlasti Catanije.

"Mnoge žrtve su iz subsaharske Afrike, Bangladeša i Pakistana", rekao je glasnogovornik Međunarodne organizacije za migraciju (IOM) Flavio Di Giacomo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene