Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mora se javljati vlastima

Jemen: Oslobođena studentica osumnjičena za slanje eksploziva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti Jemena su u nedjelju navečer oslobodile studenticu koja je uhićena u subotu pod sumnjom da je poslala dva paketa s eksplozivom u Sjedinjene Države, rekao je njezin otac, prenosi AFP.

Studentica je oslobođena uz obvezu javljanja vlastima, rekao je jemenski dužnosnik. Jemen je u subotu objavio da je uhitio studenticu čiji je broj telefona bio zapisan na paketima upućenim dvjema sinagogama u Chicago.

Pročitajte i ovo Ilustracija Čeka rasplet situacije Studentica dotaknula ruku zaštitaru, a sada joj prijeti godinu dana zatvora: Za sve je kriv steznik Ubijena studentica iz Osijeka Detalji slučaja Šef policije tvrdi da je njihov kolega studenticu Mihaelu ubio slučajno: "Hvalio se, vadio pištolj, repetirao..."

Dva paketa s eksplozivnim napravama pronađena su u petak u Britaniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima na teretnim zrakoplovima koji su iz Jemena letjeli za Chicago. Paket je poslala žena koja je ukrala identitet Hanane al-Samaui i napisala njezin broj telefona na paket, rekao je jedan jemenski dužnosnik službi sigurnosti. Drugi paket je poslao jedan muškarac.

>> Pošiljka iz Jemena: Uhićena povučena studentica elektrotehnike

Više od 500 studenata Fakulteta građevine prosvjedovalo je u nedjelju u kampusu fakulteta tražeći oslobađanje kolegice.

Jemenska skupina za zaštitu ljudskih prava osporila je odgovornost mlade žene i istaknula da je opće poznato da al-Kaida nikada ne ostavlja tragove. Washington drži da su pakete s ekslopzivnim napravama izradio pirotehničar al-Kaide koji je izradio bombu za neuspjeli atentat za Božić 2009. na letu Amsterdam-Detroit. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene