Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Nastavak suđenja

Jašarević: Želio sam ubijati američke specijalce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mevlid Jašarević, kojemu se pred sudom Bosne i Hercegovine sudi zbog terorističkog napada na američko veleposlanstvo u Sarajevu, izjavio je u nastvaku suđenja kako mu je cilj bio ubiti nekoga od Amerikanaca angažiranih na zaštiti tog diplomatskog predstavništva.

"Cilj mi je bio da iz veleposlanstva izađu američki specijalci koji ubijaju muslimansku braću po Iraku", izjavio je srbijasnki državljanin Mevlid Jašarević tijekom unakrsnog ispitivanja svjedoka optužbe Mirsada Velića, policajaca koji je ranjen u ovom napadu.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Slika nije dostupna Za teroristički napad Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Jašarevića

>> 'Bio je drag momak ali nismo ga mogli odgovoriti od vehabija!'

Jašarević su u četvrtak pojavio u sudnici, prihvativši pravila ponašanja koja je ranije kršio i zbog čega mu je sud bio izrekao stegovnu mjeru udaljavanja sa suđenja.

Jašarević je ranije odbijao ustati pri ulasku sudaca u sudnicu kao i skinuti kapicu za koju je pojasnio kako je novi znak pripadnosti islamskoj religiji.

>> Jašarević se odbio pojaviti u nastavku suđenja

>> Jašarević potvrdio vezu s vehabijskim vođama

Policajac Mirsad Velić posvjedočio je na suđenju kako je Jašarević u njega pucao te kako ga je ranio u obje noge.Pri tom je potanko opisao okolnosti pod kojima se napad dogodio. "Taj mi je događaj promijenio cijeli život", kazao je Velić, koji je teško ozljeđen u napadu te je zbog zadobivenih ozljeda bio podvrgnut složenim operativnim zahvatima te višemjesečnoj rehabilitaciji.

Nakon toga je zbog invalidnosti premješten s terenskih polcijskih zadaća na uredske poslove.

Uz Jašarevića za teroristički su napad optuženi i njegovi pomagači Emrah Fojnica i Munib Ahmetspahić. Svu trojicu optužnica tereti da su kao članovi zajednice radikalnih islamista-vehabija, koja je bila smještena u Gornjoj Maoči kod Brčkog, planirali i izveli napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu s ciljem da na taj način izvrše pritisak na SAD ali i na Njemačku te BiH radi povlačenja njihovih vojnika iz sastava koalicijskih snaga angažiranih u Afganistanu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene