Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tetka o napadaču

'Bio je drag momak ali nismo ga mogli odgovoriti od vehabija!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mevlida Jašarevića obitelj je pokušala odgovoriti od vahabizma, ali nije uspjela. Imao je, kažu, teško djetinjstvo i sada se brinu za njegovu suprugu i sina.

'Znali smo što te vehabije rade, ali ništa nismo mogli. On je, jednostavno, to želio. Bio je drag momak, ali se njegovo ponašanje pogoršalo kada je prije dvije godine otišao u BiH', izjavila je za Dnevni avaz Senada Jašarević, Jašarevićeva tetka kojoj je bio u posjeti prije dva mjeseca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na nosilima Jašareviću 30 dana pritvora: 'Ovaj sud ne postoji za mene' Slika nije dostupna Pretresaju kuće Specijalci upali u sjedište vehabija: Privedene dvije osobe

Novinaru Dnevnog Avaza ispričala je da se Mevlid prije dvije godine preselio iz Novog Pazara u BiH. Ondje se, kaže, oženio i dobio sina. Tetka Senada kaže da Mevlid nikada nije spominjao napad na bilo koga, ali da je imao neuobičajene izjave u vezi vjere na koje se oni i nisu puno obazirali. Njihovu je kuću sinoć pretražila policija.

'Sve su pretresli, ali mi nemamo ništa s onim što je on uradio. Mevlid je odrastao kod nas. Patio je, jer su mu roditelji razvedeni. Otac mu živi u Češkoj, a majka u Austriji. Koliko znam, u Austriji se i povezao s tim vehabijama', opisala je Dnevnom Avazu Senada.

Tetka Senada priča da je Mevlida majka bila odvela na školovanje u Austriju, ali da se on tamo nije uklopio. Avaz piše da je u Beču prije šest godina osuđen na tri godine zatvora zbog razbojništva, kada je oteo 100.000 eura. Poslije odležane kazne, kažu, protjeran je iz zemlje. Avaz piše i da je Jašarević policiji rekao da je u veljači bio u selu Gornja Maoča kod Brčkog, kada je ondje uhićen veliki broj vehabija. No kaže da se on poslije toga vratio u Novi Pazar da širi islam.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene