Obavijesti Video Pretražite Navigacija
‘Ovaj postupak mi ne podržavamo!'

Pogledajte što kaže vođa vehabija na napad u Sarajevu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na You Tubeu je objavljena snimka Nusreta Imamovića, vođe vehabija iz Gornje Maoče.

‘Ovaj postupak je neispravan, mi ga ne podržavamo. Mi ne pozivamo ljude da se tako ponašaju. Ne podučavamo ih da idu tim putem. Smatram da se za ovaj postupak ne može naći opravdanje. Mi želimo ljude podučavati islamu, i pozvati ih islamu’, komentirao je Nusret Imamović, vođa vehabija iz Gornje Maoče, postupak svog sljedbenika Mevlida Jašarevića koji je prije dva dana napao američku ambasadu u Sarajevu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pretresaju kuće Specijalci upali u sjedište vehabija: Privedene dvije osobe Slika nije dostupna Dio standardne procedure Zbog napada na američko veleposlanstvo FBI stiže u Sarajevo

>> Razgovarali smo s ljudima koje zovu vehabijama

'Muslimanima argument nije sila, ako su potlačeni i nemoćni ne smiju posezati za silom i upotrebom sile zato što ljudima neće ništa biti jasno, pa će još više okrenuti glavu ovoj vjeri, doživjet će ovu vjeru kao neko besmisleno krvoproliće. A to nije propisano ovom vjerom. Ovom vjerom je propisan Džihad, a to je borba na Allahovom putu, borba za uzdizanje Alahove vjere", upozorava Imamović.

Nusret Imamović je inače bio jedan od uhićenih vehabija prošle godine u Gornjoj Maoči. S još sedam osoba bio je osumnjičen za ozbiljna kaznena djela poput organiziranog kriminala, ugrožavanja teritorijalne cjelovitosti BiH, izazivanje rasne i vjerske mržnje no na kraju nije sakupljeno dovoljno dokaza za podizanjem optužnice.

Naime, prema pisanjima lokalnih BiH medija prije nekoliko godina, u Gornjoj Maoči se nalazila škola koja je radila po jordanskom programu, bez da je bila u nadležnosti ijednog ministarstva BiH. A Imamovića se sumnjičilo da je za 15-tak učenika organizirao nastavu po tom programu. I taj je slučaj 'otpao' zbog nedostatka dokaza. No, za Nusreta Imamovića se najviše pročulo kada je na jednom internetskom portal rekao da samobilački napadi nisu zabranjeni, ali da ih se treba koristiti u ‘iznimnim prilikama’. Bio je to odgovor na pitanje jednog čitatelja kojega je zanimalo je li grijeh opasati se dinamitom i raznijeti među grupom nevjernika.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene