Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oteto troje tinejdžera

Izrael sumnja da su dvojica Hamasovaca glavni otmičari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornica izraelske vojske potvrdila je vijest da se traže gerilci Marwan Kawasme i Amar Abu Aysha.

Izrael je u četvrtak dvojicu pripadnika islamističkog pokreta Hamasa proglasio glavnim sumnjivcima za otmicu troje izraleskih tinejdžera koja se dogodila 12. lipnja, i to je dosad najkonkretniji rezultat višetjedne potrage po okupiranoj Zapadnoj obali.

Pročitajte i ovo Amit Soussana 55 dana torture "Držali su me okovanu u dječjoj sobi. Natjerao me da maknem ručnik i prislonio mi pištolj na čelo" Hamas i Gaza - 3 Oglasio se i Biden Hamas spreman na primirje, ali Izrael baš i nije: Najavljuju nastavak borbi do "potpunog uništenja terorističke skupine"

Glasnogovornica izraelske vojske potvrdila je vijest da se traže gerilci Marwan Kawasme i Amar Abu Aysha iz Hebrona na Zapadnoj obali. Obojica su u tridesetima i obojica su već bila u izraelskom zatvoru.

Izraelska sigurnosna služba Shin Bet priopćila je da traži njih dvojicu i dodala da ispituje još nekolicinu Palestinaca za koje se sumnja da su umiješani u otmice.

Zračni napadi Izraela na Pojas Gaze: Ranjeno nekoliko djece

Aysha je 2005. bio šest mjeseci u zatvoru, na temelju odluke o tzv. administrativnom pritvoru bez suđenja. U to su vrijeme njegova brata izraelski vojnici ubili kad je htio baciti eksploziv na vojnike, objavile su izraelske snage sigurnosti.

Kavasme je jednom odslužio desetomjesečnu zatvorsku kaznu, a umiješan je i u Hamasovo novačenje gerilaca u Hebronu, tvrdi Izrael.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je kako su ti sumnjivci tek dio skupine koja stoji iza otmice te ponovio poziv palestinskom predsjedniku Mahmoudu Abbasu da razvrgne pakt o ujedinjenju s Hamasom koji je na vlasti u Pojasu Gaze i zalaže se za uništenje Izraela.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene