Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje

Izlazak Velike Britanije iz EU će skupo stajati London

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy je upozorio Veliku Britaniju da bi izlazak iz EU skupo stajao London.

'Odlazak je odluka koja se donosi s namjerom, slobodno i ona je u potpunosti legitimna, ali ima svoju cijenu', rekao je Van Rompuy u Londonu na europskoj konferenciji o načinima pokretanja eurozone i mjestu Velike Britanije u Europi.

>>
Većina Nijemaca protivi se ulasku Turske u EU

Britanski premijer David Cameron se obvezao u siječnju, pod pritiskom euroskeptika, da će do kraja 2017. organizirati referendum o zadržavanju Velike Britanije u reformiranoj Europskoj uniji. On je ocijenio da se drugim zemljama EU ne sviđa posebno ta ideja, ali ih niti ne zastrašuje.

'Moguće je izaći iz kluba. Ali ne radi se samo o odlasku. To bi bilo puno složeniji problem i pravno i politički teško primjenjiva odluka. Razmišljati o rastavi nakon 40 godina braka', aludirao je na ulazak Velike Britanije u EU 1973. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene