Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh Matthewa Inmana

Ispravljena povijesna nepravda, spašen bivši laboratorij Nikole Tesle

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zemljište na kojem se nalazio čuveni laboratorij izumitelja Nikole Tesle je spašeno. Američki bloger Matthew Inman je uspio i novcem koji je prikupljen prošle godine u 'crowdfunding' kampanji putem IndieGoGo platforme, kupljen je Wardenclyffe.

Dan 2. svibnja ostat će zabilježen kao onaj u kojem je uspješno otkupljeno zemljište na kojem se nalazio bivši laboratorij Nikole Tesle. 'Upalilo je. Od 2. svibnja bivši laboratorij Nikole Tesle je spašen', napisao je Inman na svojoj stranici Oatmeal.com.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Slika nije dostupna Genij bez premca Svijet obilježava 70. obljetnicu smrti najvećeg svjetskog inovatora

>> Svijet obilježava 70. obljetnicu smrti najvećeg svjetskog inovatora

Podsjetimo, Inman je, kao veliki Teslin obožavatelj, krajem ljeta prošle godine pokrenuo crowdfunding kampanju sa željom da se prikupi novac za spas zemljišta na kojem se nekad nalazio laboratorij hrvatskog izumitelja Nikole Tesle. Njegov tekst 'Nikola Tesla, najveći štreber svih vremena', na simpatičan i duhovit način je čitateljima i korisnicima objasnio koliko su lik i djelo Tesle zapostavljeni u znanstvenoj povijesti.

Inman je dodao da je zemljište odsad u rukama neprofitne organizacije koja ga je pokušavala otkupiti u posljednjih 18 godina. Iako je prvobitna cijena bila 1,6 milijuna dolara, poslije dosta pregovora ono je kupljeno za 850.000 dolara.

'Ovoj masovnoj kampanji prikupljanja novca nije cilj bilo financiranje neke video igre ili početka poslovnog projekta ili izrada neke ušminkane tehničke novotarije. Cilj joj je bio da ispravi nepravdu. Bio je to način da svi zajedno kažemo: 'Gospodine Tesla, žao nam je što je čovječanstvo na kratko zaboravilo na Vas. I dalje Vas puno volimo. Evo prokletog muzeja', napisao je Inman.

Sad još samo treba taj muzej i sagraditi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene