Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijela kuća istražuje

'Ovo je druga poruka SAD-u': Pripadnici IS-a brutalno ubili i drugog taoca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krvnici Islamske Države ne posustaju u svojim nezamislivim zločinima.

Estremisti islamske države navodno su objavili novi video na internetu. Ovaj put na njemu je, kako tvrde, a javlja AP,  prikazano ubostvo drugog američkog taoca. Navodno se radi o Stevenu Sotloffu, novinaru otetom 2013. godine u blizini Alepa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Siddarta Dhar Vjeruje se da je militant u videu IS-a londonski trgovac dječjim dvorcima Slika nije dostupna Na granici NATO-a Novi napadi na IS: Američki avioni gađali ciljeve na granici s Turskom!

Inače, Sotloff se pojavio i na snimici koju je IS pustila prije dva tjedna, a na kojoj je brutalno,odrubljivanjem glave, ubijen novinar James Foley. Tom prilikom su ekstremisti prijetili upravo Sotloffu.

Iz Bijele kuće se doznaje kako još nisu u mogućnosti potvrditi autentičnost snimke, ali kako su 'njihove molitve i misli s obitelji Sotloff'.

VIDEO Mudžahedin brutalno ubio novinara, prijete ubiti i drugog

Dodajmo još i kako je na kraju ove nove snimke zamaskirani muškarac zaprijetio i jednom britanskom taocu poručivši britanskoj vladi da će ga smaknuti ako 'Ujedinjeno Kraljevstvo ostane u zlom savezu Amerike protiv Islamske Države'.

Video je objavljen pod imenom 'Druga poruka Americi', a sam Sotloff je u kameru kazao kako 'plaća cijenu' zbog američke intervencije.

'Kako vaše rakete nastavljaju gađati naše ljude, tako će naši noževi nastaviti prelaziti preko vrata vaših ljudi', poručio je zamaskirani muškarac američkom predsjedniku Baracku Obami.

SAD zaprepašten ubojstvom drugog taoca u Iraku

Sjedinjene Države kazale su da su zaprepaštene navodnim pogubljenjem drugog američkog novinara, Stevena Sotloffa, u Iraku.

Bijela kuća i State Department objavili su da američke obavještajne službe provjeravaju autentičnost snimke.

'Ako je autentična, zaprepašteni smo brutalnim ubojstvom nedužnog američkog novinara', priopćila je Bijela kuća. (T.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene