Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje o kupovnoj moći

Interaktivna karta: Izračunajte koliko u pojedinoj zemlji treba raditi za jedan iPhone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na interaktivnoj se karti može vidjeti koliko dugo treba raditi u pojedinim glavnim gradovima da bi se moglo kupiti, primjerice, iPhone.

Švicarska bankovna grupacija UBS objavila je redovito godišnje istraživanje o mjesečnoj zaradi i troškovima života u nizu velikih gradova diljem svijeta.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 objavio Državni zavod za statistiku Rast prosječne plaće u Hrvatskoj: Evo tko je na vrhu ljestvice Hrvatska pošta povisila plaće - 4 Pisma i pošiljke Hrvatska pošta povisila cijene usluga, a rastu i plaće zaposlenih

Opsežna anketa ove je godine provedena na čak 50.000 ljudi tijekom travnja i svibnja, a rezultati su na prilično zanimljiv način predstavljeni na portalu InCont.

>> Najviše plaće u zračnom prijevozu, najniže u tekstilnoj industriji

Odabirom nekog glavnog grada na interaktivnoj karti svijeta može se vidjeti prosječna cijena radnog sata, dok se u tri 'rubrike' vidi broj sati potreban da se zaradi dovoljno novca za kupnju iPhona 4S, karte za prigradsku željeznicu na ruti duljine oko dva kilometra te popularnog hamburgera Big Maca.

Premda se Zagreb nije našao u ovogodišnjem istraživanju, kartu se svjedno isplati proučiti, s obzirom da su dostupni podaci za nekoliko drugih metropola u hrvatskom susjedstvu i nešto istočnije od nas.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene