Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosječna plaća manja nego lani

Najviše plaće u zračnom prijevozu, najniže u tekstilnoj industriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa stalnim poskupljenjima teško se nosi većina građana, posebno oni koji žive na minimalcu.

Prosječna hrvatska neto plaća u kolovozi iznosila je 5.541 kunu. U usporedbi sa srpnjom to je 95 kuna više, a u usporedbi s prošlom godinom to iznosi čak 185 kuna manje, a u međuvremenu su troškovi života znatno porasli.

Pročitajte i ovo Novac, ilustracija Porast za četiri posto Imate li i vi ovoliko? Objavljena prosječna plaća u Zagrebu, a evo i koje je zanimanje najplaćenije Život je u Hrvatskoj sve skuplji - 5 veća stopa inflacije Zašto vaš novac danas vrijedi manje nego prošle godine? "Koliko god nas uvjeravali da plaće rastu, one nikad ne rastu koliko i cijene"

>> 'Strah me sresti nekoga u gradu, ni za kavu nemam'

Prosječna bruto plaća iznosu 7977 kuna, no u Hrvatskoj ne primaju svi prosječne plaće. Neke su plaže puno veće od prosjeka kao, na primjer, u zračnom prijevozu gdje je prosjek veći od 11.000 kuna. Slično je i u reklamnoj i propagandnoj industriji gdje je prosjek iznad 10.100 kuna.

Druga krajnost je pak tekstilna industrija. U proizvodnji kože prosječna je plaća tek nešto iznad 2900 kuna, no u proizvodnji odjeće ona jedva da prijeđe 2800 kuna. Teško je zamisliti da netko s tim iznosom može preživjeti cijeli mjesec.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene