Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tenzije nuklearnih rivala

'Indijski zrakoplovi ušli u pakistanski zračni prostor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski vojni zrakoplovi u subotu su povrijedili pakistanski zračni prostor, no pakistanski borbeni zrakoplovi vrlo su brzo reagirali, protjeravši ih, izvijestio je glasnogovornik pakistanskih Zračnih vojnih snaga, a potvrdila vlada u Islamabadu.

Pakistanski ministar informiranja Sherry Rehman izjavio je kako nije bilo potrebe za uzbunom, a indijska je strana izvijestila kako je povreda zračnog prostora bila nehotična. Indijski ministar obrane rekao je da ne raspolaže informacijama o incidentu koji se, kako ocjenjuju agencije, dogodio usred pojačanih tenzija između dva nuklearnih rivala i nakon nedavnog napada u Mumbaiju u kojemu je poginulo više do 170 osoba, za koji Indija krivi Pakistan.

Pročitajte i ovo Kremlj što se događa u Moskvi? Američko veleposlanstvo objavilo: "U idućih 48 sati izbjegavajte velika okupljanja, postoje planovi za napad!" Ostaci indijskog borbenog aviona nakon što je srušen u Kašmiru (Foto: AFP) - 1 Pakistan i Indija Počinje li rat nuklearnih sila: 9 hrvatskih vojnika na području zahvaćenom sukobima, MORH tvrdi - na sigurnom su

Visoki pakistanski vojni dužnosnik Himayun Viqar izjavio je kako je indijski zrakoplov ušao dva do četiri kilometra u zračni prostor pod pakistanskom ingerencijom, u dijelu Kašmira i iznad istočnoga grada Lahorea. Nije rekao o koliko se točno indijskih vojnih zrakoplova radilo niti kada je došlo do incidenta, no potvrdio je da su pakistanski borbeni zrakoplovi odgovorili, prisilivši indijske da se vrate natrag.

'Naše vojne snaga su u stanju pripravnosti i spremne suočiti se s mogućim problemima, no ne očekujemo eskalaciju slučaja. Nema potrebe za uzbunom', rekao je Rehman.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene