Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pametna brošura

VODIČ ZA SNALAŽENJE U NJEMAČKOJ Mjesto na kojem sva pitanja dobiju odgovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko planirate preseljenje ili ste nedavno došli u Njemačku i namjeravate u njoj ostati živjeti odgovore na sva pitanja koja vas muče sada možete pronaći na jednom jedinstvenom mjestu - u brošuri!

Osim onog najvećeg problema, trenutak odluke, izazov predstavlja i snalaženje u novoj zemlji. 'Ova brošura služi kao pomoć u snalaženju te vam s osnovnim informacijama pomaže da se što brže snađe te i uklopite u svojoj novoj domovini', stoji u opisu.

Pročitajte i ovo Informacije o parlamentarnim izborima vodič Korisne informacije za glasanje: Sve što trebate znati o parlamentarnim izborima i prošlim vladama Milan Bandić, gradonačelnik Zagreb - 1 NAKLADNIK GRAD ZAGREB Možda zvuči kao šala, ali nije: Milan Bandić ima Vodič za suzbijanje korupcije

Od 1. srpnja 2015. godine hrvatski radnici mogu pristupiti njemačkom tržištu rada. Ukidanjem ograničenja velik broj Hrvata spakirao je kofere i kenuo na put za bolji život.

INTERAKTIVNA KARTA Svi putevi vode u Njemačku - to je zemlja s najviše zahtjeva za azilom u EU

Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj (HSKNJ) povodom toga preveo je brošuru Saveznog Ureda za migraciju i izbjeglice (BAMF) 'Dobrodošli u Njemačku' na hrvatski jezik.

Ukoliko ste i vi među onima koji su se našli u Njemačkoj i pitate se kako pronaći posao, na kojim mjestima se može poboljšati znanje njemačkog jezika te koji su dokumenti važni, odnosno gdje vaša djeca mogu pohađati školu, odgovori na ta i mnoga druga pitanja nalaze se na jednom mestu.

Vodič za snalaženje u Njemačkoj će Vam odgovoriti na mnoga pitanja. Sastavljen je od trinaest poglavlja: ulazak u Njemačku, jezični tečajevi, stanovanje i rad, djeca i obitelj, školstvo, studij i strukovna izobrazba, zdravlje te osiguranja, zaštita potrošača, savezne udruge te općenite informacije o životu u Njemačkoj.

U svakom od poglavlja ponuđeni su odgovori na najbitnijia pitanja o svakodnevnici kao i lista najvažnijih adresa i otvorenih telefonskih linija za građane. Brošura nudi i adresar hrvatskih udruga u Njemačkoj te druge adrese za prvi kontakt kako bi novim doseljenicima bile u prvo vrijeme od pomoći.

Brošuru možete pogledati OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene