Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I na nacionalni praznik

Hong Kong: Prosvjednici ne odustaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prodemokratski prosvjednici ostali su aktivni u Hong Kongu i u srijedu, na nacionalni kineski praznik, ne odazivajući se na opetovane pozive čelnika lokalne vlade da se vrate kućama.

Treće noći okupljanja, prosvjednici su se počeli kretati prema Trgu Bauhinia, simboličnom povijesnom mjestu gdje bi se trebala odvijati svečanost obilježavanja 65. obljetnice osnutka Narodne Republike Kine.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Hong Kongu (Foto: AFP) unatoč suspenziji zakona Na ulicama Hong Konga opet more ljudi, krenuli u novi prosvjedni marš: "Reakcija nije bila iskrena" Slika nije dostupna Prosvjedi u Hong Kongu FOTO Kina blokirala Instagram, policija povučena, prosvjedi se nastavljaju

Brojne policijske snage raspoređene su oko trga gdje se očekuje nekoliko dužnosnika Komunističke stranke te šef hongkonškog izvršnog tijela Leung Chun-ying.

VIDEO Ovako izgleda prosvjed u Hong Kongu snimljen IZ ZRAKA

Tisuće prosvjednika odolijevalo je nevremenu u noći s utorka na srijedu u financijskom središtu grada smještenom nedaleko sjedišta vlade, neposredno prije dva praznična dana koja obilježavaju pobjedu komunista nad nacionalistima i proglašenje NR Kine 1949.

Prosvjednici su najavili da će zauzimati središte grada dok se ne provedu političke reforme obećane nakon što je nekadašnja britanska kolonija vraćena Kini 1997.

Bune se protiv odluke Kine, objavljene u kolovozu, da će se od 2017. budući čelnik izvršne vlasti u toj posebnoj upravnoj regiji u sastavu Kine birati na općim izborima, ali da će na njima moći sudjelovati samo dva ili tri kandidata koja će predložiti poseban odbor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene