Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjedništvo HDZ-a

Plenković: Obavit ćemo još jedan krug konzultacija za kandidata za zagrebačkog gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef HDZ-a Andrej Plenković obratio se medijima nakon sjednice Predsjedništva stranke i otkrio da još nemaju ime kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, već da će obaviti još jedan krug konzultacija oko toga.

"Za kandidata za gradonačelnika Zagreba obavit ćemo još jedan krug konzultacija i kad to bude obavljeno prepustiti ćemo gradskoj organizaciji Zagreba da to i objavi", rekao je šef HDZ-a Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Predsjedništvo HDZ-a danas je održalo dvosatnu sjednicu u sjedištu stranke, a glavni tajnik Gordan Jandroković, poručio je da HDZ ima svog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika.

"Razgovarat ćemo o izbornoj strategiji, o pripremama, o radu izbornog stožera i svim drugim radnjama koje moramo provesti da bi stranka bila uspješna na izborima", rekao je Gordan Jandroković novinarima prije početka sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Na pitanje novinara o tome kad bi se moglo znati ime kandidata za gradonačelnika Zagreba, Jandroković je odgovorio da će to biti "vrlo skoro". Podsjetio je da je HDZ na izvanredne parlamentarne izbore izašao s predsjednikom stranke koji je izabran tek 50-ak dana prije samih izbora te da je HDZ svejedno ostvario uvjerljivu pobjedu te dodao da će stotinjak dana prije lokalnih izbora biti dovoljno za pripremu kvalitetne kampanje i dobrog rezultata u Zagrebu.

"Mi kandidata imamo i imat ćemo sigurno izvrstan rezultat u gradu Zagrebu. Mi ćemo odrediti trenutak kad ćemo s kandidatom ili kandidatkinjom izaći. Nećemo podlijegati pritisku da nam netko drugi kaže što i kako i kada ćemo raditi, nego ćemo mi sami procjeniti što je u interesu HDZ-a", poručio je Gordan Jandroković.

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak prati sjednicu Predsjedništva HDZ-a te javlja kako bi se večeras možda ipak moglo doznati ime kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, barem prema onome što doznaje od većine članova Predsjedništva te stranke i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Nekoliko imena je u opticaju, kaže Jarak, od Andrije Mikulića, preko doktora Drage Prgometa i još nekih imena.

Slično kao i Jandroković, govori i njegov stranački kolega Božidar Kalmeta, koji smatra da će u Zadru HDZ opet pobijediti na lokalnim izborima.

"Imamo mi svoju taktiku, nismo mi prvi put u izborima određujemo tajming kad ćemo izaći s kandidatima, s kojim kandidatima ali ponavljam što sam prije rekao, što se tiče grada Zadra tu će HDZ opet dobiti povjerenje građana", ističe Kalmeta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene